Categorieëen

Posterframes

Posters op de muren!

Posters horen bij een kinderkamer zoals kaarsen op een verjaardagstaart. Of de ouders het daar nu mee eens waren of niet, het poster van de vereerde popband, de voetbalheld of het schattige dierenbaby moest op de muur, het maakte deel uit van de eigen persoonlijkheid en was dus een uiting van zelfbeschikking. Omdat de interesses tot in de puberteit schokkerig en herhaaldelijk konden veranderen, kwamen in de loop van de tijd echter een veelheid van verschillende posters bij elkaar, waarin het individu al snel verouderd raakte en in het afval terechtkwam. Tegen deze achtergrond maakte het voor de jongeren niks uit, dat de posters beschadigd waren door een ruwe ophanging met plakstrips van hondenoren, beschadigd waren en een beetje schoon uiterlijk gaven.

Lijsten voor posters

Klemlijst: De goedkoop alternatief voor posters

Posters hebben meestal een hoge ideale waarde, of ze begelijden u alleen tijdens een bepaalde fase van uw leven. De aanschafwaarde van een poster is echter meestal relatief laag. Daarom moet de prijs voor de lijst binnen de perken worden gehouden, vooral omdat de posterformaten meestal vrij groot zijn en de posters vaak in jeugdkamers hangen. Daarom zijn goedkope kunststof lijsten en kaderloze fotohouders de klassiekers voor het inlijsten van posters. Het traditionele posterformaat is het kromme formaat 61x91,5 cm, dat ook vaak als standaardformaat wordt aangeboden. Andere formaten kunnen ook 60x90 cm of 70x100 cm zijn. Wanneer vakantieposters en billboards worden meegebracht, zijn ze vaak niet in Europese standaardformaten of in inch-formaat. Hier zult u waarschijnlijk niet in staat zijn om een individueel op maat gemaakte inlijsting te vermijden.

Maar sommige posters hebben niet alleen een persoonlijke, maar ook een algemene, bijna historische waarde. Deze wil men graag decennialang veilig bewaren, vooral in de volwassenheid. Of het nu gaat om filmaffiches, memorabilia van de eerste reclamecampagne van uw eigen bedrijf of het begeleidde project, of favoriete foto's die in groot formaat zijn gereproduceerd, zijn vereeuwigd. De eisen op het gebied van een uniforme en stijlvolle presentatie nemen normaal gesproken ook toe met het ouder worden. Aan beide eisen, de veilige en tegelijkertijd waardige opslag van een poster, kan met specifieke kaders worden voldaan.

De technieken zijn eenvoudig. Op de markt zijn er enerzijds zogenaamde spanramen waarin u, zoals de naam al doet vermoeden, de poster kunt vastklemmen met behulp van zogenaamde krokodillenklemmen. Deze filigrane frames kunnen plat aan de muur hangen, maar zijn ook geschikt voor een indrukwekkende enscenering van twee posters samen. In een etalage of hangend aan het plafond in het midden van een kamer zijn dergelijke constructies uitstekend. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook innovatief. De verandering van het beeldmotief is ook handig en snel.

Naast privégebruik zijn deze inlijstmogelijkheden voor posters bijzonder populair in winkels. Ze knipten een mooi figuur in de presentatie van decoratieve kunstdrukken en in de accentuering van reclamemateriaal. Door te kiezen voor het inlijsten van posters in plaats van ze vormloos aan de muur te lijmen of te spijkeren, krijgt u een consistent visueel resultaat dat er schoon en uiteindelijk professioneel uitziet.

Van poster naar foto of beeld

Lijst van aluminium Classic van Nielsen als lijst voor posters

Als u een lijst voor uw poster wilt hebben die meer op een conventioneel fotolijstje lijkt, bieden de vouwlijsten u de optimale oplossing. Op het eerste gezicht zijn vouwlijsten voor posters bijna niet te onderscheiden van andere lijsten van kunststof of aluminium. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende profielbreedtes en imiteren het esthetische effect van hout en verschillende metalen. U heeft de keuze tussen eenvoudige en ongebruikelijke modellen, u kunt de lijsten naar eigen smaak selecteren en direct aan het beeldmotief aanpassen. Het belangrijkste verschil met een klassieke fotolijst is echter dat de stroken naar de zijkanten toe kunnen worden geopend. Deze methode heeft beslissende voordelen voor het inlijsten van posters. De poster, die meestal uit vrij dun papier bestaat, kan snel beschadigd raken. Als het echter mogelijk is om het voorzichtig op de achterwand van het frame te plaatsen en de stroken er vervolgens overheen te vouwen, is dit een zachte manier om het te beschermen

Voor het eerst heeft uw poster een eigen kader, een luxe enscenering en is geenszins inferieur aan een duur origineel kunstwerk. Het is ook een uiterst effectief, maar toch eenvoudig en goedkoop hulpmiddel voor uw bedrijf.

Meer over posterframes, speciaal voor professioneel gebruik, vindt u in ons gedetailleerde artikel over reclamemedia: "Reclame met reclameborden".