Categorieëen

De magische glazen halen het zonlicht in uw kamers en zetten mooie accenten.

grote-spiegels-decoreren-woonkamer.jpg

Een spiegel belooft meer licht en is een geweldig accessoire

De magische glazen halen het zonlicht in uw kamers en zetten mooie accenten. Er zijn veel manieren om uw eigen vier muren met een spiegel op te vrolijken en gezelliger te maken. Wanneer de spiegel op de juiste manier wordt gepositioneerd, doet hij de kamer ook groter lijken. In dit artikel geven we praktische tips over de juiste spiegelgrootte en het ophangen van de spiegel aan de muur, delen we onze decoratie-ideeën en stellen we wandspiegels voor die u zeker leuk vindt.

Of hebt u al een precies idee van hoe dit betoverende decoratieve element uw huis kan decoreren?

Ontdek alle wandspiegels in onze winkel

Welk doel moet uw spiegel dienen?

Om er zeker van te zijn dat u in uw zoektocht naar de juiste spiegel in het immense aanbod de juiste vindt, moet u zich eerst de volgende vraag stellen:

Welk doel moet de spiegel dienen?

  • Bent u op zoek naar een nuttig gebruiksvoorwerp zoals een passpiegel in de kleedkamer?
  • Of wilt u een decoratief accent aan uw woning toevoegen en tegelijkertijd profiteren van alle esthetische voordelen van de spiegel?

Afhankelijk van uw antwoord kunt u bij de inrichting andere prioriteiten stellen met betrekking tot de positionering van de spiegel aan de muur en in de kamer, de grootte, het materiaal van de lijst en de stijl. Het resultaat is een samenhangend ruimte-ensemble dat door het reflecterende glas op een bijzondere manier wordt versterkt.

Zo hangt u een spiegel aan de muur

Check uw outfit voor de garderobespiegel die verticaal in de gang hangt

In vrijwel elke kleedkamer, sportzaal of badkamer hangt een spiegel. We bedwingen rebelse lokken, vergelijken verschillende outfits voor een belangrijke afspraak en observeren en corrigeren onze bewegingen en lichaamshouding tijdens het sporten. Een spiegel is onmisbaar voor deze alledaagse doeleinden en velen van ons werpen een verplichte onderzoekende blik in het glas alvorens het huis te verlaten.

Hoe kunt u dit handige kameraccessoire het best ophangen en welke afmetingen zijn geschikt? Als passpiegel in de kleedkamer kiest u het best een lang en smal model dat verticaal wordt opgehangen. Om uzelf van kop tot teen te kunnen bekijken, moet de lange zijde van de spiegel minstens half zo lang zijn als uw lichaamslengte.

We stellen de volgende standaardmaten uit ons assortiment voor:

Bovendien bestaat de mogelijkheid een wandspiegel op maat te bestellen.

Op welke hoogte moet een lange spiegel aan de muur worden bevestigd?

Geef de gouden spiegel op de kaptafel een stralende glimlach
  • Idealiter bevindt een derde van de lange zijde van de passpiegel zich boven en twee derde onder de ooghoogte van de kijker.
  • Bij kleinere spiegels die in de gang aan de muur worden gehangen, bijvoorbeeld boven een commode, of lange spiegels die horizontaal in plaats van verticaal worden opgehangen, moet het midden van de spiegel zich op ooghoogte bevinden.
  • Afhankelijk van de bestaande inrichting kan het raadzaam zijn de wandspiegel ongeveer 15-20 cm boven het meubelstuk te hangen.

Tip AllesLijsten.nl: Nonchalant op de vloer gezet en leunend tegen de muur verspreidt dit nuttige en mooie woonaccessoire een ongedwongen flair. In plaats van een dure kaptafel met geïntegreerde spiegel te kopen, kunt u uw geliefde vintage commode ook een nieuwe functie geven door er een gouden spiegellijst op te zetten. Plaats kleine tafellampjes links en rechts van het glas om het gezicht gelijkmatig te verlichten en uw individuele kaptafel is klaar!

Met een spiegel lijkt de ruimte groterEen spiegel is echt een decoratief wonder: op de juiste manier geplaatst, doet hij kamers groter en dieper lijken. Deze bijzondere eigenschap is vooral van voordeel in smalle kamers, krappe keukens en kleine badkamers. Samen met een lichte muurkleur zoals geel, lichtgroen of lichtblauw wordt een donkere, ongemakkelijke kamer een vrolijke plek.

Maar hoe draait u nu een langwerpige spiegel om dit effect te bereiken?

Hang de spiegel verticaal en de kamer zal langer lijken. Als u de spiegel horizontaal aan de muur bevestigt, zal de kamer breder lijken.

Tip AllesLijsten.nl voor het spiegelbeeld in het spiegelbeeld in het spiegelbeeld: Twee tegenover elkaar opgehangen reflecterende glazen weerkaatsen elkaar en creëren visueel een gang die tot in het oneindige gaat. Dit fascinerende effect zal iedereen weten te boeien die graag experimenteert bij het decoreren en inrichten.

Overigens kunt u met dit magische glas ook het omgekeerde bereiken en lange gangen, zoals die in oude flats, korter doen lijken zodra u de spiegel aan de kortere wand bevestigt.

Bekijk de kamer vanuit een nieuw perspectief met een spiegel

Een nieuw leven is u beschoren, wanneer ge alles opnieuw gaat zien zoals ge het eens zag; daarin ligt een nieuw leven.

(Marcus Aurelius)

Is het tijd voor een perspectiefwisseling? Begin het avontuur in uw eigen leefwereld en ontdek andere perspectieven: Met een spiegelglas kunt u de schoonheid van een decoratief object verveelvoudigen en het op een nieuwe manier perspectivisch in scène zetten, bijvoorbeeld porseleinen vazen of oude muziekinstrumenten. Gebruik een spiegel om het vriendelijke groen van uw kamerplanten te verdubbelen en het schilderij op de tegenoverliggende muur, het behang met de vrolijke patronen of het raam met uitzicht op de tuin te weerspiegelen.

En dit is hoe u doelgericht de perceptie van de kamer vorm geeft: Probeer de wandspiegel op verschillende punten te plaatsen, rekening houdend met hoe u zich gewoonlijk door de kamer beweegt en uw blik laat afdwalen. Zo komt u er snel achter waar de spiegel zijn decoratief talent het best ontplooit.

Beter niet: Plaats de spiegel niet tegenover de televisie, dozen vol rommel of stoffige hoeken van de kamer.

Meer licht alstublieft! Een spiegel maakt de kamer lichter

De koninklijke pracht van een gouden baroklijst siert de open haard in de woonkamer.

Kunt u zich het paleis van Versailles in Frankrijk en het Slot Herrenchiemsee in Duitsland voorstellen zonder de indrukwekkende spiegelzalen? Of het slot van Sanssouci in Potsdam zonder de glamoureuze concertzaal waar Frederik II op de fluit speelde? De met licht doorstroomde zalen hebben zeker bijgedragen tot de wereldfaam van deze gebouwen, die hun pracht onder meer te danken hebben aan de metershoge, met goud omrande wandspiegels. De virtuoze weerkaatsing van het zonlicht wordt bereikt door middel van betoverende kristallen glazen, waarvan de productie vroeger een streng bewaakt geheim was.

Als u in de donkere wintermaanden snakt naar meer helderheid, hoeft u uw woonkamer niet meteen om te toveren tot een spiegelzaal, maar kunt u zich heel goed laten inspireren door de majestueuze voorbeelden. Een wandspiegel zal voor meer licht zorgen en als het raam naar het zuiden gericht is, zal de zonnekoning onder de woonaccessoires wonderen doen.

Vooral voor kleinere kamers raden wij aan de lichtreflecties optimaal te benutten. Versterk de zonnestralen door uw spiegel in te lijsten met goud, brons of zilver, kies een spiegelglas met geslepen facetten en help met kunstmatige lichtbronnen zoals staande lampen of tafellampen als de zon in december maar zwak is. Het resultaat is een stralende en zonnige kamer die bovendien stijlvol is gedecoreerd met een gouden spiegel als magisch decoratief element.

Hoe wilt u met het licht spelen? Grote spiegels garanderen het meeste licht, terwijl verschillende, kleine spiegels voor veel sprankelende lichtbrekingen zorgen. U kunt hiervoor ook een of meer spiegellijsten samen met foto's in een wandgalerij integreren. Hoe u de foto's samen met de spiegellijst harmonieus aan de muur kunt rangschikken, leest u in ons artikel over Salon Style.

Met spiegels decoreren: Waar passen houten en metalen lijsten bij?

Spiegels met houten lijsten benadrukken de gezellige sfeer in de slaapkamer.

Veelzijdig design en unieke houtnerven: Deze en nog veel meer goede redenen maken hout tot het meest populaire materiaal voor meubels en woonaccessoires. Een wandspiegel met een houten lijst is dan ook de ideale protagonist in een kamerensemble dat als motto Back to Nature heeft en authentiek en duurzaam wil worden ingericht.

Lichte houten lijsten, bijvoorbeeld in grijs, in bruin of spiegels in wit passen heel goed bij interieurs die in het teken staan van Scandinavische gezelligheid.

Retrospiegels doen het hart sneller kloppen van al wie houdt van de goede smaak van weleer. De houtstructuur en de nerven zijn net zo uniek als de boom waar de lijstprofielen voor de spiegel vandaan komen. Afhankelijk van de interpretatie kan een houten lijst in used look zowel casual en edgy als dromerig en romantisch overkomen, zoals blijkt uit de verschillende houten lijsten met spiegelglas van FDM.

Lijsten van metaal vertegenwoordigen eenvoudige basics met hun rechtlijnige en strakke profielen die goed passen bij moderne inrichtingsstijlen. En ze zijn geschikter als badkamerspiegel dan hun houten soortgenoten: Door de hoge vochtigheid trekt het natuurlijke materiaal snel krom, terwijl een spiegel met een metalen lijst boven de wastafel of het bad nog lang mooi blijft. Kies voor een model van roestvrij aluminium met een vochtbestendige kunststof achterwand van hardschuim van Mira.