Categorieëen

Kaders voor medailles

Medailles inlijsten

Als er medailles tegen de muur hangen, zal vroeger of laater een laag stof onvermijdelijk zijn. Als er meerdere medailles bij elkaar komen, bestaat ook het risico dat de verschillende linten verstrikt en beschadigd raken. Als we de zaak ook vanuit een puur esthetisch perspectief bekijken, is er waarschijnlijk iedereen met over eens dat er daar toch wel iets aan te doen is.

De medailles worden gepresenteerd in een visueel aantrekkelijk frame en kunnen tegelijkertijd beschermd worden tegen vuil en schade. Dit kan echter niet worden bereikt met conventionele lijsten. De afstand tussen de glasplaat en de achterwand mag niet te smal zijn, anders raken de medailles het glas. Dit is geen probleem voor tweedimensionale objecten op papier of canvas en is bijna gewild, zodat het beeldmotief niet kan wegglijden.

De lijsten voor het opbergen van medailles hebben dus een zogenaamde afstandsstrook die, zoals de naam al doet vermoeden, de gewenste afstand tussen de achterwand en de glasplaat creëert. Elk frame heeft ook een stabiele passe-partout, die afhankelijk van het aantal en de opstelling van de medailles optimaal wordt uitgesneden. Het ondersteunt een eenvoudige en praktische presentatie van de medailles en draagt bij aan een beter diepte-effect. De linten zijn kunstmatig achter het karton opgeborgen en de medaille krijgt een prominente plaats. Ook de grootte van de medaille levert geen problemen op. De sport waarin de medaille werd gewonnen, speelt dus geen beslissende rol of de trofee wel in het frame passt of niet.

Waardig enscenering

Lijsten die speciaal zijn ontworpen voor het inlijsten van medailles zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. U kunt ook meerdere medailles samen presenteren door te kiezen voor een passend uitgesneden passe-partout. Het formaat 25x50 kan bijvoorbeeld zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen. Zo kunnen ofwel medailles tegelijkertijd worden ingelijst, verdeeld in drie rijen, of een medaille , samen met het bijbehorende certificaat in A4-formaat. Op deze manier geeft u een serie toekenningen een bijzondere plaats op uw muur. De medailles hangen niet langer ongeschikt en lusteloos in een frame, ze krijgen nu voor het eerst de betekenis die ze verdienen.

U kunt laten zien dat u trots bent op uw prestaties, of het nu gaat om uw sportieve of recreatieve activiteiten. Met deze medaillering komen uw prestaties het best tot hun recht, de medailles krijgen een waardige enscenering en geven een extra elegante toets aan elk interieur. Daarnaast zijn deze frames een effectief en mooi alternatief voor het anders vaak rommelige ophangen van medailles.

Verder van deze thema