Categorieëen

Lijsten voor objecten

Objectframe en UniBOX - zodat u ook objecten eenvoudig kunt inlijsten

U bent zo plat als een bot! Framing kan veel meer dan alleen het inlijsten van een eenvoudig vel papier. Dit wordt bewezen door de objectframes. Met deze lijsten opent zich een nieuwe dimensie van framing, die in het volgende bericht zal worden verkend.

Unibox! Nog nooit ervan gehoord? Maar dan is het wel hoog tijd, want dit object is gegarandeerd een van die dingen waarvan u nooit wist dat u ze echt nodig had. De Unibox is een allrounder en een werkelijk uitzonderlijke upgrade van uw fotolijst thuis. Hier kunt u precies te weten komen waar deze doos over gaat en hoe u deze kunt gebruiken.

Warom een 3D-frame?

In het algemeen worden beelden die speciale aandacht verdienen ingelijst. Dit kunnen kunstwerken zijn of gewoon familiefoto's die de samenhang van de hele band laten zien. Maar zijn er niet nog veel meer dingen die sentimentele herinneringen oproepen? Belangrijke en emblematische objecten die staan voor iets heel bijzonders? Oh, ja! En juist deze verdienen een speciale grens. Bijvoorbeeld de eerste sokkjes van de nakomelingen of ook het honkbal met handtekeningen. Ook een speciale munt uit uw vakantie of misschien een mooie schelp uit uw droomvakantie of huwelijksreis? Er zijn zoveel dingen die je kunt inlijsten en met behulp van het objectframe wordt bijna alles mogelijk.

Maar 3D-lijsten kunnen ook anders worden geïnterpreteerd dan het inlijsten van een object. 3D is immers het sleutelwoord voor het nieuwe millennium. 3D-bioscopen, 3D-televisies en zelfs computers met 3D-schermen zijn de nieuwe trend. Ook 3D beeld of fotolijsten zijn de nieuwe trendlijsten. Deze lijsten verschillen echter van de bovenstaande voorbeelden.

3D lijst is in dit geval de veelgebruikte term voor 3D collagelijst. Het bijzondere aan deze chique lijsten is dat de individuele beelden of foto's niet op één niveau zijn gerangschikt, maar ruimtelijk achter elkaar of voor elkaar zijn geplaatst. Op deze manier wordt een prachtig 3D-effect gecreëerd, wat staat voor een uitstekend beeldeffect, vooral bij de presentatie van beelden en foto's.

Een 3D-beeld e fotolijst opent geheel nieuwe mogelijkheden voor de presentatie van beelden en foto's. Veel kleine lijstjes zijn al in één grooter lijstje geïntegreerd. Op deze manier kunnen foto's van uw familie, vrienden of collega's in één frame worden geplaatst en op een originele manier worden ingelijst. Om deze reden spreekt men ook van een 3D collagelijst, omdat de beelden of foto's in het 3D-lijstje als een grote, ruimtelijke collage lijken.

Hoe functioneert een objectlijst?

De objectlijst werkt net als een conventionele beeld of fotolijst, met het verschil dat er een grotere afstand is tussen de achterwand en de voorruit. Daarom worden dergelijke objectframes ook wel afstandsframes genoemd. De laaddiepte laat veel manoeuvreerruimte, zodat de inhoud van het frame vrij kan worden vormgegeven en dikkere voorwerpen kunnen worden geplaatst.

Distanzrahmen

Wat is een Unibox?

Strikt genomen is de Unibox helemaal geen doos. Het ziet er eerder uit als een rand, want er is geen achterkant en geen voorkant. De Unibox is ontworpen om een frame om te vormen tot een doos. In een soort vitrine voor thuis - alleen veel interessanter! Dus als u genoeg heeft van de gestandaardiseerde vlakke lijsten aan de muur, die er op de een of andere manier allemaal hetzelfde uitzien, kunt u de Unibox gebruiken om uw woonkamer in een stroomversnelling te brengen. Met deze uitbreiding kunt u een lijst personaliseren als nooit tevoren, want objecten tot 5 cm diep vinden er hun plaats in. Creativiteit kent geen grenzen: of het nu gaat om de schelpen van een vakantie, de eerste kinderschoenen van een nieuwe generatie, de originele jongleerballen van een kunstenaar of een speciale honkbalknuppel - alles is toegestaan. Framing is nog nooit zo bijzonder en individueel geweest als bij deze "add-on".

Hoe de Unibox gebruiken?

De Unibox is een uitbreidingsset die een conventioneel houten lijstje omzet in een 5 cm diepe objectlijst. Elk conventioneel houten frame! Dus als u thuis een lijst hebt die te saai voor u lijkt of te saai voor u is geworden, dan kan de Unibox ervoor zorgen dat deze lijst een nieuw leven krijgt - als objectlijst. De Unibox wordt eenvoudig aan het houten frame bevestigd met behulp van de meegeleverde montagebeugels en schroeven.

Dan kan de lijst worden gebruikt als een conventioneel beelden of fotolijstje. Met het verschil dat ook driedimensionale objecten er hun plaats in kunnen vinden. Zo kunt u veel verschillende creatieve mogelijkheden uitproberen en thematisch een kader creëren

Die Unibox als Distanzbox für Ihren Holzrahmen

Ontwerpideeën voor het afstandsframe

Het afstandsframe brengt de randafwerking naar een heel nieuw niveau. De inhoud wordt bijzonder aantrekkelijk wanneer een foto wordt ingevoegd en versierd met bijpassende accessoires. Zo kan bijvoorbeeld een babyfoto worden ingelijst met de bijpassende sokkjes of een trouwfoto kan worden ingelijst met de jarretelle van deze speciale dag. Als cadeau zijn afstandsframes ook een creatieve manier om uw collega te verbazen. Afhankelijk van de industrie kunnen typische objecten worden ingekaderd tot een zeer persoonlijk geheel. Bijvoorbeeld een hamer voor een timmerman of een stok voor een dirigent. Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden.

Meerdere foto's inlijsten

Stellen Sie sich einfach vor, Sie möchten mehrere Fotos einrahmen. Nun haben Sie mit herkömmlichen Bilderrahmen verschiedene Möglichkeiten: Sie können z.B. Galerierahmen verwenden. Diese schicken Fotorahmen ermöglichen das Einrahmen von mehreren Fotos auf einmal. Allerdings sind hier alle Bilder auf einer räumlichen Ebene angeordnet und Sie können lediglich mit anderen Ausschnitten variieren. Eine weitere Möglichkeit wäre es, verschiedene Fotorahmen miteinander zu kombinieren. Eine selbst gewählte Kombination aus verschiedenen Fotorahmen kann auch ihren Reiz haben. Aber auch hier erzielen Sie keine räumliche Tiefe.

Vitrine frame

Showcase of wel vitrine frame is uiteindelijk een andere term voor de diepe objectframes met een spacer strip. Met een vitrinekader kunt u driedimensionale objecten inlijsten, maar u kunt ook een ruimtelijk diepte-effect bereiken met vlakke afbeeldingen. Als u bijvoorbeeld uw afbeelding op de achterwand monteert met behulp van een afstandsobject (bijv. een 5 mm schuimplaat), zweeft de afbeelding in het frame en werpt een subtiele schaduw. U kunt ook een interessant "theatrale werking" bereiken door gebruik te maken van een passe-partout tussen de schijf en de afstandsbalk, wat in combinatie met een zwevend beeld een diepte-optisch effect creëert.

Bilderrahmen Nouvelle mit Abstandsleiste

Holzrahmen mit Distanzleiste von Müller-Rahmen

Objektrahmen mit Unibox und Holzrahmen Burgund von Mira

Babyschuhe

T-Shirt eingerahmt

De UNIBOX als afstandsframe

Met de handige Unibox kan een conventioneel lijstje eenvoudig worden omgevormd tot een objectlijst.

Het ontwerp van het frame

Er wordt een passe-partout karton geleverd, dat aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit is. Deze kan gebruikt worden als achtergrond in de diepte en bedekt de binnenste achterwand. Een beeld kan natuurlijk ook worden gebruikt, zodat de diepte-indruk een positief effect heeft op het totale effect. Een speciaal effect wordt ook bereikt wanneer een normaal passe-partout direct voor de ruit wordt geplaatst. Op deze manier wordt het getoonde object nog meer in beeld gebracht. Er zijn geen regels voor het ontwerp. Alles is toegestaan. Of het nu gaat om een speciaal object of een thematisch tapijt van memorabilia en symbolen. Hoe u de Unibox dan ook gebruikt, het is zeker de absolute blikvanger in de woonkamer!

Verder van deze thema