Categorieëen

Zelf passe-partouts knippen

Passe-partouts knippen: Dat kunt u ook!

Passe-partouts zijn een ideale en aan te bevelen aanvulling op uw ingelijste beeld of foto. Dit is een speciaal, meestal gekleurd en licht gestructureerd karton, dat het beeld of foto omlijst. Op deze manier wordt het uitzicht van het lijstje naar het kunstwerk geleid. De uitsparing kan ook iets hoger worden gekozen om aan het esthetische centrum te voldoen.

In deze video tutorial laten we u zien hoe u uw individuele passe-partout kunt knippen met gangbare passe-partout cutters.

Als u een paar tips volgt, dan is het snijden niet bijzonder moeilijk. Het belangrijkste wat u nodig heeft om een diagonale passe-partout te snijden is een passe-partout cutter met een schuin mes, een zuurvrije passe-partout plank, markeergereedschap en een vaste liniaal. Dan kunt u op een stevige basis beginnen!

Voordelen van passe-partouts

  • Beter esthetisch effect van het beeld door de afstand tussen beeld en lijst.
  • Bescherming van het beeld: Het glas ligt niet direct op het kunstwerk, dat erdoor wordt beschermd. De verdamping van het hout van de lijst wordt uit de buurt van het beeld gehouden en de vervuilende stoffen worden gebonden.
  • Newtoniaanse ringen worden met glanzende foto's vermeden .
  • Foto's met kromme formaten kunnen dankzij passepartouts in een groter standaardframe worden ingelijst.
  • Afhankelijk van de dikte van de passepartout wordt een bepaald diepte-effect gecreëerd.

 

Bestel de afgewerkte montages online

Natuurlijk kunt u passe-partouts ook online bestellen. Hier heeft u een grote kleurenselectie van verschillende merken. U kunt zogenaamde afgewerkte passe-partouts in standaardformaten bestellen, maar ook passe-partouts met individuele binnen- en buitenafmetingen. Veel fabrikanten produceren ook passe-partouts met meerdere uitsparingen op aanvraag. De gebruikelijke passe-partouts zijn meestal ca. 1,4 mm dikke kartonnen dozen met een witte kern, die te zien zijn op de 45° schuine snijkant van de foto.

Tip voor het bestellen van individuele passe-partouts

Merk op dat de uitsparingen voor alle standaard bevestigingenu> ongeveer 0,5 cm kleiner zijn dan aangegeven. Dit is nodig om te voorkomen dat het beeld aan de voorkant "uit elkaar valt". Voor op maat gemaakte mokkenu> snijden de fabrikanten de uitsparing altijd precies volgens uw specificaties uit. Houd er rekening mee dat u altijd uw individuele uitsparing iets kleiner dan uw beeldformaat moet specificeren.