Categorieëen

Het lijstje voor uw puzzle
Het puzzelframe is de perfecte oplossing voor het ophangen van puzzels

Puzzelen is een van de mooiste hobby's ter wereld. Groot en klein zweten en verwonderen zich over de veelvoud aan motieven en de soms ingewikkelde combinaties. Als het goede stuk af is, rijst vaak de vraag: en nu? Voor kinderpuzzels met slechts een paar stukken, keert het legspel snel en zonder aarzeling terug naar de doos. Als het echter een groter motief is en er wordt veel passie in het werk gestoken, dan denkt men vaak twee keer na voordat de puzzel weer uit elkaar wordt gehaald en in de verpakking verdwijnt. Maar waarom weer vernietigen wat u zo moeizaam heeftt opgebouwd?

Remedie kan het lijstje voor puzzels zijn. Ontdek hier wat dit frame bijzonder geschikt maakt voor puzzels en wat de mogelijkheden van dit object nog steeds zijn.

Een beetje geschiedenis van het puzzel

Het was een jonge kopergraveur uit Engeland aan wie we deze prachtige hobby te danken hebben. John Spilsbury heeft het spel uitgevonden zodat geografische grenzen gemakkelijker te leren zijn. Hij plakte een kaart op hout en zaagde langs de grenslijnen - klaar was de eerste puzzel, die zelfs werd gebruikt voor geografie lessen. Dat was wel ietsjes geleden, natuurlijk, in 1767 om precies te zijn. Tegenwoordig is puzzelen een populaire vrijetijdsbesteding geworden en er zijn moeilijkheidsgraden voor elke leeftijd en motieven voor elk type. Er zijn zelfs wedstrijden waarbij het doel is om de snelste van alle deelnemers te zijn, allemaal met hetzelfde motief.

Puzzleframe – De beste vriend van de puzzel

Gebruik

Het mooiste aan het puzzelframe is dat het gemakkelijk ingelijst kan worden - vanaf de voorkant! Het puzzelframe hoeft niet omgedraaid te worden voor het inlijsten, als een conventioneel beeld of fotolijstje. Het acrylglas kan eenvoudig van bovenaf op de puzzel worden geplaatst en de stroken die het frame sluiten, worden van opzij bevestigd en met hoekverbindingen bevestigd. Dit resulteert in een stevige verbinding van alle componenten - volledig zonder lijm en zonder het risico dat de puzzel uit elkaar valt bij het inlijsten.

Als u later besluit om nog een puzzel te leggen, dan kan de lijst snel weer worden gedemonteerd en is het klaar voor uw nieuwe puzzelmotief.

Het puzzelframe wordt aangeboden in vele gangbare standaardformaten voor puzzels en is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Omdat puzzels meestal scheve buitenafmetingen hebben, moet u een dure en individuele custom-made lijst bestellen. Maar niet met het puzzelframe

Basis voor het puzzelen

De achterwand

Voor een gepassioneerd puzzelaar is het absoluut noodzakelijk om een goede achtergrond voor de puzzel te hebben. Er moet voldoende weerstand zijn zodat de puzzelstukjes gemakkelijk aan elkaar geschakeld kunnen worden. Natuurlijk is dit een voorwaarde voor een tafel of parketvloer. Maar dan is het een beetje moeilijk om de hele puzzel te vervoeren.

Vooral bij grote puzzels is het belangrijk om er van te voren over na te denken, omdat u misschien niet de vloer of de tafel wilt bedekken tot de puzzel klaar is. Hoe praktisch dat de achterwand van het puzzelframe ook als basis kan dienen. Met vier gelijkmatige steunpunten is de achterwand wiggle-vrij en perfect geschikt als puzzelvlak. Hiervoor werden nog meer muurhangers gemonteerd. Daarnaast kunt uu uwzelf perfect oriënteren op de buitenkant van de achterwand om de buitenste stukjes van de puzzel aan te brengen

Het beste is dat de puzzel dankzij de basis onderlaag zeer gemakkelijk te vervoeren is en ook tussendoor kan worden opgeborgen als u niet aan het puzzelen bent. De breukvaste en lichte kunststof ruit kan ook hier geplaatst worden ter bescherming als u een langere pauze neemt.

Het acrylglas

Een conventionele beeld of fotolijst is niet noodzakelijkerwijs geschikt voor een puzzel, omdat een puzzel veel dikker is dan een eenvoudig vel papier. Daarom is het puzzelframe ontworpen voor de typische puzzelsterkte en kan het de puzzel stevig tussen de achterwand en het plastic glas houden. Daarnaast hebben we al gezegd dat u de puzzel niet ondersteboven hoeft te draaien om hem in te lijsten en dat u rekening moet houden met de puzzelstukjes die eruit vallen, zoals bij de meeste fotolijsten het geval zou zijn.

Het acrylglas is licht en onbreekbaar, dus ideaal voor kinderkamers kinderkamersen blijft onbeschadigd ondanks de grootte tijdens het veelvuldig hanteren.

Het acrylglas van het puzzelframe heeft een glanzende en matte zijde, zodat het optioneel kan worden gebruikt als antireflecterend glas in zonovergoten ruimtes.

En synthetisch glas biedt nog een extra voordeel: het biedt een vrij vrijhoge UV-bescherming en beschermt zo de puzzel tegen vervagen in direct zonlichtg.

Lijsten van de zijde instekken

Bekijk hier hoe het puzzelframe werkt

 • Aan de achterwand zijn 4 hangers speciaal gemonteerd zodat de plaat plat ligt en niet kan wiebelen. De achterwand is nu dus de ideale en op maat gemaakte basis voor uw puzzel. Het werkblad is ook gemakkelijk vast te pakken en kan nu zonder problemen met het puzzel in de ruimte vervoerd worden.
 • Voor het inlijsten wordt de breukvaste acrylglasplaat eenvoudig op de afgewerkte puzzel geplaatst. De randen zijn schoon geschuurd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over letsels.
 • • Het frame wordt dan comfortabel zijdelings over de afgewerkte puzzel geschoven. Om ervoor te zorgen dat het puzzelframe precies past, is de druklip van het profiel verlengd om aan te sluiten bij de sterkte van het puzzel. Met de praktische hoekverbindingen worden de stroken zijdelings bevestigd en is het puzzel klaar voor gebruik.
Lijst voor puzzles

Het kunststof puzzelframe is verkrijgbaar in 10 kleuren voor de volgende puzzelformaten:

 • 200/500 onderdelen (36x49 cm)
 • 500 onderdelen (32x47,5 cm)
 • 1000 onderdelen (49,3x69,3 cm)
 • 1000 onderdelen (50x70 cm)
 • 1500 onderdelen (58,8x83,6 cm)
 • 1500 onderdelen (60x84,1 cm)
 • 2000 onderdelen (69,2x96,8 cm)
 • 2000 onderdelen (75x98 cm)
 • Panorama (37,5x98 cm)
 • Family (70x100 cm)

Voor de grote formaten is er ook een stabiel aluminium lijst beschikbaar:

 • 3000 onderdelen (80x121 cm)
 • 3000 onderdelen (83,4x117,5 cm)
 • 5000 onderdelen (101x153 cm)
 • 6000 onderdelen (1071x157,53 cm)

Hoe te spelen: Hoe kan ik mijn puzzel inlijsten?

De achterwand van de lijst is bij uitstek geschikt als basis voor het puzzelen. Het heeft 4 hangers, zodat de plaat stevig en zonder wiebelen ligt. De basis heeft precies de grootte van de puzzel en kan ook zonder problemen worden gebruikt voor transport. e hangers creëren ook een afstand tussen de tafel en het blad. Hierdoor is het kinderspel om de onderlaag vast te pakken.

Achterwand als basis voor het puzzelen
Wiebelvrije onderlaag dankzij de hangers op de MDF-achterwand
Veilige opslag en transport van de puzzel

De breukvaste kunststof ruit wordt nu bovenop de afgewerkte puzzel geplaatst. Bij normale lijsten zou u nu de puzzel ondersteboven moeten draaien en van achteren op de lijst moeten plaatsen. Deze delicate actie is niet langer nodig dankzij het speciale puzzelframe. Het frame wordt comfortabel zijdelings over de puzzel geschoven, omdat de 4 stroken op de hoeken met praktische clips met elkaar verbonden zijn. Alleen op deze manier is het mogelijk om de sensitiefe puzzel eenvoudig en veilig in te lijsten zonder hem aan elkaar te plakken. Tot slot wordt de ontbrekende strook op zijn plaats geduwd en vastgeklikt. Klaar!

Onbreekbaar kunstglas
Lijst van de zijden monteren zonder draaien
Montage met verbinders

Het puzzelframe video op YouTube

Bekijk de video van het puzzelframe en overtuig uzelf van dit unieke product::

Verder van deze thema