Categorieëen

Hoeklijsten
Lijsten met hoeken en randen

Buiten kaders denken

HoeklijstLijsten zijn plat, saai en steeds hetzelfde? Hastikke fout! Er is nog iets anders dat u zeker nog nooit eerder heeft gezien! Zogenaamde hoekprofielen. Deze speciale modellen zijn zo ontworpen dat u de saaie hoeken van uw huis kunt versieren. Deze kaders zijn een absolute blikvanger in hoekappartementen en grote lofts, maar kunnen ook gebruikt worden in vele andere kamers en ruimtes. Op kantoor, in winkels, ziekenhuizen, dokterspraktijken, galerijen en natuurlijk in uw eigen vier muren. We zullen deze speciale frames hier onder de loep nemen.

In de hoek en om de hoeklijst

Er zijn in principe twee verschillende soorten lijsten die in een hoek gebruikt kunnen worden. Eerst is er het in-the-corner frame. Deze kunnen bijvoorbeeld in een conventionele ruimte worden gebruikt. Dus de "bocht" van het frame gaat in de hoek. Als u zich een pijl voorstelt, heeft het frame de vorm van de punt van de pijl als deze van u af wijst. In de pijl-analogie is het hoekkader de variant wanneer de pijl naar u wijst, dat wil zeggen, de hoek van de "bocht" gaat de kamer in. Dit type hoekkozijn kan prima gebruikt worden op zuilen of in kamers met ongebruikelijke hoeken.

Naast deze twee vormen zijn er twee varianten. Ofwel zijn er twee vierkante frames van dezelfde grootte naast elkaar, ofwel een lang formaat op een veel smaller formaat. Het maakt niet uit hoe u uwzelf beweegt, de formaten hebben steeds dezelfde hoogte ten opzichte van elkaar, zodat er geen optische traptrede ontstaat.

Gebruik van een hoeklijst

Een hoeklijst bestaat steeds uit twee delen. Deze delen zien eruit als twee afzonderlijke lijsten, met het verschil dat ze aan de middelste rand doorlopend zijn. De twee glazen liggen frameloos tegen elkaar aan de binnenrand. Om een foto in te voegen, moet deze in twee delen worden verdeeld, zodat beide zijden van het hoekkader kunnen worden geladen. Het motief is vrij te kiezen. U kunt een panoramisch landschap of gewoon een foto of beeld in tweeën delen en het beste tot zijn recht laten komen. Maar ook twee afzonderlijke foto's kunnen in zo'n kader uitstekend worden gepresenteerd.

Twee verschillende foto's of beelden over hetzelfde onderwerp, één foto of beeld verdeeld in twee helften, één foto of beeld met de bijbehorende tekst of gedicht ernaast of als wegwijzer. Hoe u het ook schikt en afstelt, de lijstjes geven een zeer individuele uitdrukking en dienen als absolute blikvangers. Ze geven elk motief een eigen leven, ze lijken bijna dynamisch.

Ontwerpmogelijkheden met de hoeklijst

Het hoekkader kan gebruikt worden in uw eigen vier muren of als blikvanger in een wachtkamer of kantoor. Vooral in combinatie met andere borders aan de aangrenzende muren kan op deze manier een unieke wandgalerij worden gecreëerd. Hiervoor kunt u verschillende lijsten gebruiken, of enkele lijsten met hetzelfde profiel, zoals het model "Holzrahmen Lothringen" of "Holzrahmen Calais" van Mira, die de perfecte tegenhanger zijn in dezelfde stijl. Zo kunt u thuis een individuele blikvanger creëren die elke bezoeker zal betoveren.

Dankzij de keuze uit verschillende kleuren en twee profielbreedtes kan het frame ook perfect worden aangepast aan het interieurontwerp. Een hoogwaardige en liefdevolle productie met gepatenteerde klikverbindingen garandeert stabiliteit. De bediening is handig, de foto's of beelden kunnen individueel worden gebruikt. Een hanger aan de achterkant van de lijst zorgt voor een complicatievrije en veilige ophanging. Met deze fancy lijst kun je een geweldig en fancy ensemble creëren.

Dus: Effen buiten het kader denken!

Verder van deze thema