Categorieëen

Graflijsten
Frame voor de uitvaartdienst en voor de herdenking

Beeld of fotolijst voor de uitvaart

Tijden van rouw zijn de moeilijkste in het leven. Het is belangrijk dat gevoelens de vrije loop kunnen krijgen. Herinneringen aan de overledene en het troosten van de levenden, dat is het belangrijkste in deze tijd.

Bij de rouw en het afscheid is het graf vaak een belangrijk referentiepunt, dat ruimte biedt voor de herinnering en herdenking. Het gepaste eerbetoon aan een overledene is de wens van elke nabestaande en tegelijkertijd een moeilijk onderwerp. De beeld of fotolijsten voor het graf bieden de mogelijkheid om foto's en persoonlijke woorden of spreuken en psalmen in te voegen. Zo creëren ze een visueel referentiepunt, op de begrafenis of op de laatste rustplaats zelf. Het ontwerp van een begrafenis is geen leuk onderwerp en toch probeert men als nabestaande een passende begrafenis te regelen. Hieronder presenteren we lijsten die kunnen bijdragen aan de mooie vormgeving van dit trieste moment.

Bij een uitvaartdienst probeert men de smaak van de overledene te proeven. Geliefde bloemen of een speciaal lied kunnen een grote bijdrage leveren. Als men de foto van de overledene wil laten zien, dan is de fotolijst ook een van de objecten die een begrafenisplechtigheid visueel kan helpen vormgeven.

Condoleanceregister voor de begrafenis

Met een condoleanceregister geeft u uw rouwenden de gelegenheid om bijzonder liefdevolle en bedachtzame woorden voor de nabestaanden en ter nagedachtenis aan de overledene achter te laten. Het wordt meestal op de uitvaartdienst gelegd, maar het kan ook van tevoren worden gelegd als de overledene thuis of in de uitvaartcentrum wordt neergelegd.

Zwarte lijst en schildersezel

Een ingelijste foto van de overledene helpt de herinnering te verlevendigen en geeft een gevoel van verbondenheid. Maar hoe kleiner de foto is, hoe moeilijker het is om te zien, bijvoorbeeld als u verder terug in de kerk zit en ver van het altaar vandaan. Omdat foto's vaak in de kapel worden geplaatst en in een iets groter formaat zichtbaar moeten zijn, zijn er ook lijsten die in een groter formaat worden weergegeven. Normaal gesproken hebben frames boven een bepaalde maat alleen hangers en geen statieven, omdat ze dan meestal niet op een oppervlak staan.

Voor de uitvaartdienst wil men echter graag een groter lijstje hebben dan de gebruikelijke frames die nog een standaard hebben. Dan is bijvoorbeeld een beeldformaat in het formaat DIN A4 aan te bevelen. Door de foto in te lijsten met een passe-partout kan de foto nog effectiever zijn. De BlackCore passepartout heeft een kern in zwart en heeft een afgeschuinde rand van 45 graden.De buitenste kleur van het passe-partout is vrij te kiezen. Om de foto niet te hoeven neerleggen, is het raadzaam deze op een schilderijezel te plaatsen. Op deze manier wordt de overledene effectief in het middelpunt van de belangstelling geplaatst en toch discreet op de achtergrond gehouden. Zo'n ezel wordt aangeboden in hout of acryl, afhankelijk van de smaak. De ezel is eenvoudig en snel op te zetten en het beeld van de overledene is duidelijk zichtbaar.

Gebruik een eenvoudige zwarte houten lijst en versier deze smaakvol met een rouwlint. Het is niet nodig om ingewikkeld te zoeken, omdat de meeste fabrikanten zwarte frames als standaardkleur aanbieden.

Zwarte houten lijst van Mira
Passepartout met zwarte kern
Brede zwarte houten lijst

Lijst voor de uitvaartdienst

Herinneren en herdenken is een belangrijke stap in het afscheid voor de nabestaanden. Een waardige gelegenheid hiervoor wordt geboden door een herdenkingsframe. U kunt elke fotolijst kiezen die u maar wilt. De fotolijsten kunnen ook direct naast het condoleanceregister worden geplaatst. Zilveren fotolijsten zien er zeer elegant en waardig uit. U kunt ook gebruik maken van dubbele lijsten, die bestaan uit twee eenvoudige zilveren fotolijsten die met elkaar verbonden zijn. Hier kunnen foto's en persoonlijke toewijdingen, gedichten of gedachten naast elkaar worden ingelijst.

Kaarsen spelen een belangrijke rol in de wereldwijde rouwcultuur. In het christelijk geloof staat kaarslicht voor het eeuwige bestaan van God, maar ook voor het eeuwige leven en de onsterfelijkheid van de menselijke ziel. In de discrete, transparante fotohouder kan een foto worden geplaatst en op de kleine voet is er ruimte voor een elektrisch theelichtje. Zo kun je de overledene op een waardige manier herdenken.

Speciale herinneringsframes

Portretframe van Walther
Dubbele lijst van Walther

Weerbestendige grafdecoratie

Het pijnlijke verlies dat de dood van een geliefde achterlaat is moeilijk te verwerken. Maar in deze moeilijke tijden helpt het om veel na te denken over de vermiste partner, het geliefde familielid of de vriend. Deze gedachten kunnen gedragen worden met de grafversiering beeldlijst. Met de outdoor frame ART bieden wij u een handige, robuuste en dus specifiek voor buitengebruik. Het is bijvoorbeeld geschikt als graflijst waarmee u permanent een portret of zelfs een gedicht op de rustplaats van een overledene kunt plaatsen. Aangezien alle onderdelen van kunststof zijn gemaakt, is het frame bestand tegen milieu-invloeden. In tegenstelling tot hout, dat vervormt, verweert, verkleurt of bros wordt door vocht of temperatuurschommelingen, blijft kunststof ook bij een ruwe behandeling onveranderd.

Barokke lijst

U kunt ook barokke frames gebruiken als fotolijstjes voor de foto van een overledene. Deze traditionele frames kijken niet alleen terug op een lange geschiedenis, maar bewijzen ook hun tijdloze stijl. Naast de opvallend vormgegeven lijsten met overdadige versieringen vindt u hier ook barokke fotolijsten met eenvoudigere afbeeldingen in traditionele zwarte tinten. De barokke fotolijsten passen goed bij zo'n gelegenheid.

U kunt kiezen tussen smalle, medium en brede profielen en tussen eenvoudige, tijdloos vormgegeven en uitgebreid gedecoreerde lijsten. De firma Lück rust zijn lijsten ook uit met hoogwaardige, zuurvrije passe-partouts zoals bij de Waldkirch. Een selectie van modellen is ook uitgerust met een dubbele passe-partout: Het buitenste passe-partout in mineraalwit en het binnenste passe-partout in een kleur die vergelijkbaar is met die van het frame. De verspringende opstelling van de twee passe-partout lijsten zorgt ervoor dat de binnenkant uitblinkt en geeft de hele presentatie een extra dieptewerking en creëert een speciale kleurrand rond uw beeldmotief.