Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantNielsen DesignStandaard passe-partout van museumkwaliteit 2 mm

Standaard passe-partout van museumkwaliteit 2 mm

Standaard passe-partout van museumkwaliteit 2 mm
Nielsen

2 mm breed passe-partout van museumkwaliteit

ArtNr.: NIE-591655-H
vanaf 2,35  € *

Passe-partouts uit de serie MSK museumkarton

Kader uw motief in met een passe-partout uit de serie MSK museumkarton van Nielsen Design! Overtuig uzelf van het ongeëvenaarde 3-sterren kwaliteitsniveau dat de passe-partouts te bieden hebben.

In één oogopslag – de serie MSK museumkarton van Nielsen Design

De genoemde eigenschappen garanderen een duurzame passe-partout:

 • 2 mm dik, meerlaags gelamineerd
 • passe-partout in museumskwaliteit
 • bestaat voor 100 procent uit alfa-cellulose
 • zuurvrij, de pH-waarde bedraagt ca. 8,5 (alkalisch)
 • de afzonderlijke lagen zijn gelamineerd met neutrale lijm (zonder aluintoevoeging)
 • gebufferd met calciumcarbonaat
 • hout- en ligninevrij
 • hoge bestendigheid tegen veroudering (ISO 9706)
 • klassieke tinten wit
 • doorgeverfd karton
 • uitsparing aan de binnenkant met een afgeschuinde rand van 45 graden
 • glad oppervlak

Het stevige karton is meerlaags en elke afzonderlijke laag is tussen 0,5 en 0,65 mm dik.

Alle lagen bestaan voor 100% uit alfa-cellulose, zijn gelamineerd met neutrale lijm zonder aluintoevoeging en bovendien gebufferd met calciumcarbonaat, zodat de pH-waarde van de passe-partouts 8,5 bedraagt.

De componenten zijn zonder uitzondering hout- en ligninevrij en vergelen niet. De hoge bestendigheid tegen veroudering wordt bevestigd in overeenstemming met ISO 9706.

Visueel zijn de passe-partouts uit de serie MSK museumkarton van Nielsen Design onopvallende begeleiders die het effect van het motief ideaal benadrukken. De pure tinten van wit versterken de contrasten van het motief. De passe-partouts zijn doorgeverfd, d.w.z. dat toplaag en kern dezelfde kleur hebben. De afgeschuinde rand van 45 graden van de uitsparing aan de binnenkant creëert meer diepte.

Zo bestelt u de passe-partout in de juiste maat

Klik op „Formaat kiezen“ naast de productafbeelding. U krijgt dan een overzicht van alle beschikbare formaten. Zo leest u de formaataanduidingen:

Als eerste wordt het buitenformaat van de passe-partout aangegeven, gevolgd tussen haakjes door het formaat van het motief. Het formaat van het motief is niet de exacte maat van de uitsparing aan de binnenkant. De fabrikant trekt voor de uitsparing aan de binnenkant automatisch aan elke kant ongeveer 0,5 tot 1 cm af, zodat het motief later gemakkelijk achter de uitsparing kan worden bevestigd.

Hebt u bijvoorbeeld een motief in DIN A4 formaat (29,7 x 21 cm)? Kies dan een passe-partout waar tussen haakjes DIN A4 staat. In dit geval is het buitenformaat van de passe-partout 30 x 40 cm en dus geschikt voor fotokaders met een fotoformaat van 30 x 40 cm. De uitsparing aan de binnenkant is dan ongeveer 28,7 x 20 cm.

Voor welke motieven zijn de passe-partouts MSK museumkarton geschikt?

Kwaliteitsniveau Eigenschappen Toepassingsgebied
Basic niet zuurvrij goedkope en reproduceerbare motieven en foto's die gemakkelijk vervangen kunnen worden zonder hoge kosten.
Standard zuurvrij gebufferd, pH-waarde neutraal foto's, kunstreproducties en posters die niet uniek zijn, maar waar u langer van wilt genieten.
Conservation katoenvezels en 100 % alfa-cellulose limited editions, afbeeldingen, unieke stukken, antieke originelen en certificaten die moeilijk of onmogelijk kunnen worden vervangen en een hoge materiële waarde hebben.
AllesLijsten deskundige Peter

Dat zeggen onze experts bij AllesLijsten.be

Aanbevolen voor waardevolle motieven, documenten en limited editions.

Op een schaal van drie staan de passe-partouts uit de serie MSK museumkarton bovenaan – ze overtuigen mij door hun bijzonder duurzame, zeer goede kwaliteit. Als u een oorkonde of motieven uit limited editions wilt inkaderen die moeilijk te vervangen zijn en een zekere materiële waarde hebben, dan is het zeker de moeite waard om een passe-partout uit de serie MSK museumkarton van Nielsen Design te kopen.

andere eigenschappen
buitenformaat:13x18 cm
uitsparing:9x13 cm
niveau:Museum
dikte:2 mm
productlijn:MSK
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: