Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantArtCANVASSpieraam Standaard

Spieraam Standaard

Spieraam Standaard
artCanvas
ArtNr.: ART-103-H
vanaf 8,25  € *

Spielatten Standard

  • Latten (losse) voor spieramen
  • Geschikt voor het opspannen van canvas, stoffen en doeken
  • Complete set latten voor zelfmontage thuis
  • Profiel 4,4 x 1,8 cm (breedte x hoogte)
  • Latten met handig tand- en groefsysteem
  • Vanaf 70 cm levert artCANVAS automatisch een of meerdere dwarslatten
  • Met wiggen voor het naspannen van het doek/de stof
  • Gemaakt van massief sparren- of dennenhout
  • Kwaliteit Made in Germany
  • Geen doek in de levering inbegrepen

De spielatten Standard zijn ideaal voor het opspannen van doeken en stoffen in veel verschillende afmetingen. U kunt kiezen uit verschillende formaten, de spieramen Standard van artCANVAS zijn verkrijgbaar vanaf 20 x 20 cm tot en met 200 x 200 cm (op maat). Bij grotere formaten bepaalt de fabrikant zelf of en hoeveel dwarslatten nodig zijn en voegt deze toe.

U ontvangt losse latten die u thuis zelf makkelijk kunt monteren: dankzij het praktische tand- en groefsysteem hebt u geen lijm of nagels nodig om de kader stabiel te krijgen. Er worden ook wiggen meegeleverd waarmee u het doek opnieuw strakker kunt spannen.

Wat is de juiste maat voor spieramen?

Bij de besteling geeft u de buitenmaten van het spieraam op. Let er bij de bestelling op dat de buitenmaat van het spieraam kleiner is dan het doek, zodat u de rand van het doek om het spieraam kunt spannen en het van achteren kunt vastnieten.

Het profiel van de latten heeft een hoogte van 1,8 mm. Uw doek moet daarom aan elke kant minstens 3 cm groter zijn dan het spieraam.

Voorbeeld: U bestelt een spieraam met de afmetingen 40 x 50 cm. Uw doek moet 46 x 56 cm groot zijn, zodat u het aan beide kanten goed kunt omvouwen en vastnieten.

Staat het gewenste formaat er niet bij? Het spieraam Standard van artCANVAS is ook verkrijgbaar als maatwerk.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Een spieraam gemaakt van goed naaldhout en met netjes gefreesde latten – tegen een aantrekkelijke prijs.

De spielatten van artCANVAS zijn gemaakt van massief naaldhout, dennen- of sparrenhout. Het hout heeft geen harszakken of knoesten en de latten zijn vormvast. De tand en groef zijn netjes gefreesd en kleine splinters kunt u gemakkelijk verwijderen met schuurpapier. De spielatten Standard van artCANVAS zijn geschikt voor het monteren van een klassiek spieraam. Met de spielatten Standard van artCANVAS zit u helemaal goed.

Conclusie

Ik kan de spielatten Standard van artCANVAS ten zeerste aanbevelen. Ze zijn aantrekkelijk geprijsd en van goede kwaliteit.

 

 

Beschrijving van de afbeelding

Spieraam monteren in 4 stappen

Zodra uw latten geleverd zijn, kunt u met de montage beginnen. Alles wat u nodig hebt is een rubberen hamer. In slechts 4 stappen monteert u het spieraam. Lees hier hoe u te werk gaat.

Een doek opspannen op een spieraam

In ons artikel leggen we uit welk gereedschap u nodig hebt om een doek op een spieraam te spannen. We hebben de afzonderlijke stappen ook duidelijk voor u samengevat.

Beschrijving van de afbeelding
andere eigenschappen
lijsttype:spieraam