Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantArtCANVASSpieraam Galerie op maat

Spieraam Galerie op maat

Spieraam Galerie op maat
artCanvas
ArtNr.: ART-10102-SZ-H
10,45  € *

Spielatten Galerie op maat

  • Latten (los) op maat voor spieramen
  • Geschikt voor het opspannen van canvas, stoffen en doeken
  • Complete set latten voor zelfmontage thuis
  • Profiel 4,2 x 2,8 cm (breedte x hoogte)
  • Latten met handig tand- en groefsysteem
  • Vanaf 70 cm levert artCANVAS automatisch een of meerdere dwarslatten
  • Met wiggen voor het naspannen van het doek/de stof
  • Gemaakt van massief sparren- of dennenhout
  • Kwaliteit Made in Germany
  • Geen doek in de levering inbegrepen

De spielatten Galerie op maat zijn ideaal voor het opspannen van doeken en stoffen in veel verschillende afmetingen. U kunt eenvoudig het gewenste formaat bestellen. De spielatten Galerie op maat zijn verkrijgbaar vanaf 20 x 20 cm tot en met 200 x 200 cm. Bij grotere formaten bepaalt de fabrikant zelf of en hoeveel dwarslatten nodig zijn en voegt deze toe.

U ontvangt losse latten die u thuis zelf makkelijk kunt monteren: dankzij het praktische tand- en groefsysteem hebt u geen lijm of nagels nodig om de kader stabiel te krijgen. Er worden ook wiggen meegeleverd waarmee u het doek opnieuw strakker kunt spannen.

Wanneer zijn de spielatten Galerie de juiste voor mijn doek?

Door hun hoge en brede profiel zijn de spielatten Galerie stabieler dan conventionele spielatten. Ze zijn daarom beter geschikt voor grote canvasformaten. Diepe spieramen zien er ook beter uit zonder kader – ze zijn dus de juiste keuze voor diegenen die hun doek niet willen inkaderen. In een bakkader of een fotokader met een hoge sponning komen de Galerie spielatten niet tot hun recht. Daarom raden we aan te kiezen voor de Standard spielatten van artCANVAS. Bovendien bestaan er bijna geen fotokaders die een diepte van 4,2 cm kunnen dragen.

Als u dus een spieraam met maximale stabiliteit nodig hebt en zonder kader wilt werken omdat u het motief mooier vindt zonder kader, dan zijn de spielatten Galerie de juiste keuze.

In welk formaat moet ik een spieraam bestellen?

Bij de besteling geeft u de buitenmaten van het spieraam op. Let er bij de bestelling op dat de buitenmaat van het spieraam kleiner is dan het doek, zodat u de rand van het doek om het spieraam kunt spannen en het van achteren kunt vastnieten.

Het profiel van de latten heeft een hoogte van 4,2 cm. Uw doek moet daarom aan elke kant minstens 6 cm groter zijn dan het spieraam.

Voorbeeld: U bestelt een spieraam met de afmetingen 100 x 150 cm (lengte x breedte). Uw doek moet 112 x 162 cm
(lengte x breedte) groot zijn, zodat u de kanten goed kunt omvouwen en vastnieten.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Een spieraam gemaakt van goed naaldhout en met netjes gefreesde latten – tegen een aantrekkelijke prijs.

De spielatten van artCANVAS zijn gemaakt van massief naaldhout, dennen- of sparrenhout. Het hout heeft geen harszakken of knoesten en de latten zijn vormvast. De tand en groef zijn netjes gefreesd en kleine splinters kunt u gemakkelijk verwijderen met schuurpapier. De spielatten Standard van artCANVAS zijn geschikt voor het monteren van een klassiek spieraam. Met de spielatten Standard van artCANVAS zit u helemaal goed.

Conclusie

Ik kan de spielatten Standard van artCANVAS ten zeerste aanbevelen. Ze zijn aantrekkelijk geprijsd en van goede kwaliteit.

 

 

Beschrijving van de afbeelding

Spieraam monteren in 4 stappen

Zodra uw latten geleverd zijn, kunt u met de montage beginnen. Alles wat u nodig hebt is een rubberen hamer. In slechts 4 stappen monteert u het spieraam. Lees hier hoe u te werk gaat.

Een doek opspannen op een spieraam

In ons artikel leggen we uit welk gereedschap u nodig hebt om een doek op een spieraam te spannen. We hebben de afzonderlijke stappen ook duidelijk voor u samengevat.

Beschrijving van de afbeelding
andere eigenschappen
lijsttype:spieraam
Sz2stdarticle:ART-102-H
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: