Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantLarson-JuhlHouten kader TRIBECA 2 op maat

Houten kader TRIBECA 2 op maat

Houten kader TRIBECA 2 op maat
Aicham-Larson-Juhl
ArtNr.: AIC-111285D170-SZ-H
vanaf 23,20  € *

Houten fotolijst van Larson-Juhl

De firma Larson-Juhl GmbH uit Neu-Ulm is een van de modernste en grootste producenten van lijstprofielen in Europa en heeft een lange traditie sinds 1868. De productie van de profielen gebeurt deels met de hand, waardoor ze een bijzondere en individuele toets krijgen. In totaal heeft de fabrikant in zijn assortiment meer dan 300 verschillende houten profielen met meer dan 1.600 oppervlakken voor individuele fotolijsten die praktisch geen wens onvervuld laten.

Het assortiment van Larson-Juhl omvat fotolijsten van hout en aluminium, maar ook vergulde fotolijsten, die vooral in musea of galerijen te vinden zijn. Op het gebied van houten lijsten zijn er meer dan 1.600 verschillende uitvoeringen beschikbaar, die op maat kunnen worden gemaakt. Op het gebied van aluminium lijsten biedt Larson-Juhl ongeveer 200 verschillende uitvoeringen aan. Een andere specialiteit van de fabrikant zijn passe-partouts. Meer dan 450 types zijn verkrijgbaar bij Larson-Juhl.

Massief houten fotolijsten van Larson-Juhl

 • Premium massief houten fotolijsten uit Europese productie
 • Stabiele profielen met stevig verlijmde verstekhoeken
 • Hoogwaardige verwerking, deels handgemaakt
 • Verkrijgbaar in vele standaardformaten en als maatwerk
 • Verschillende soorten glas met UV-bescherming verkrijgbaar

Achterwand

De achterwand bestaat aan beide zijden uit zuurvrij gelamineerd, wit 3 mm SafeBoard met gebufferde kern. In tegenstelling tot gewone MDF-achterwanden beschermt dit uiterst stabiele achterwandkarton uw foto aan de achterkant tegen negatieve milieu-invloeden, schadelijke stoffen en aantasting door zuren en heeft het een garantie van 10 jaar op de bescherming tegen zuren inclusief kwaliteitskeurmerk. Samen met een UV-inlijstglas de perfecte bescherming voor uw foto. Met de voorgemonteerde gekartelde haak kan de fotolijst zowel horizontaal als verticaal opgehangen worden.

De inlijstglazen van Larson-Juhl

De meeste fotolijsten worden dagelijks blootgesteld aan het energierijke zonlicht, wat er onvermijdelijk toe leidt dat de foto’s na verloop van tijd verbleken en onherroepelijk beschadigd worden. Wie echter besluit om een hoogwaardige fotolijst van Larson-Juhl te kopen, hecht meestal ook veel belang aan de foto.

Daarom bieden wij deze fotolijsten uitsluitend aan met glas met UV-bescherming. Of het nu gaat om het UV-glas Clarity of het plexiglas dat al een zeer hoge UV-bescherming biedt. Naast de hoge UV-bescherming is het niet-verblindende Clarity-glas bijna onzichtbaar en reduceert het de restreflecties tot een absoluut minimum van minder dan 1%. Er is een wereld van verschil tussen gewoon mat antireflecterend glas van andere fotolijsten en de interferentie-optisch ontspiegelde Clarity. U zult versteld staan!

Clarity UV 99 en Clarity UV 99 museumglas (ontspiegeld):

De Clarity UV 99 is een niet ontspiegeld inlijstlgas op basis van groen glas, dat in een hoogwaardig floatglasprocedé wordt vervaardigd. Het filtert 99% van de schadelijke UV-stralen (bei 300-380nm) die uw foto na verloop van tijd verbleken en onherstelbaar beschadigen. Beide zijden van het glas zijn voorzien van een uiterst krasvaste en robuuste coating. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over speciale reinigingsmiddelen of krassen bij het reinigen van het glas.

De eigenschappen van het antireflecterende Clarity UV 99 museumglas zijn vrijwel identiek aan die van het floatglas Clarity UV 99, behalve dat het een interferentie-optisch ontspiegeld glas in museumkwaliteit is. Dit glas is speciaal ontwikkeld voor conserverende inlijsting en combineert UV-bescherming met het minimaliseren van schitteringen. Met zijn restreflectie van minder dan 1% is het nauwelijks zichtbaar en beperkt het de reflecties tot het absolute minimum, terwijl het toch de best mogelijke UV-bescherming biedt.

Specificaties Clarity UV 99:

 • 99% UV-bescherming
 • voorkomt het verbleken van kunstwerken
 • makkelijk te reinigen
 • exacte kleurweergave
 • geen "sinaasappelschil" vervorming van het oppervlak
 • neutrale kleur in de reflectie vanuit iedere invalshoek
 • voldoet aan ISO 18902 conserveringsnorm
 • slaagt voor ISO 18916 Photographic Activity Test (PAT)
 • voldoet aan de conserveringsnorm van FATG en PPFA
 • 99% UV-block preservation level is gecertificeerd door een Brits fysisch laboratorium volgens EN 410.
Clarity UV 70 (ontspiegeld):
Met de Clarity UV 70 op basis van wit glas zet Larson-Juhl een nieuwe standaard voor inlijstglas. Met een restreflectie van minder dan 1% is het Clarity inlijstglas vrijwel volledig ontspiegeld en laat de kleuren van uw foto in tegenstelling tot gewoon mat antireflecterend glas intact. Bovendien filtert dit inlijstglas ca. 70% van de schadelijke UV-stralen die uw foto’s verbleken en beschadigen. Het oppervlak, dat aan beide zijden wordt beschermd met een speciale coating tegen krassen, is uiterst robuust tegen krassen en reinigingsmiddelen. In het segment van het museumglas heeft Clarity van Larson-Juhl een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Specificaties Clarity UV 70:

 • 70% UV-bescherming
 • Interferentie-optisch ontspiegeld en daarom vrijwel geen reflecties
 • voorkomt het verbleken van kunstwerken
 • makkelijk te reinigen en uiterst krasvast
 • exacte kleurweergave
 • neutrale kleur in de reflectie vanuit iedere invalshoek
 • slaagt voor ISO 18916 Photographic Activity Test (PAT)
Plexiglas:
De glasplaten van polystyreen zijn gemaakt van een thermoplastisch materiaal. Vergeleken met de platen van glas wordt dit plexiglas gekenmerkt door een hoge breukvastheid en een laag gewicht. Plexiglas is echter ook gevoeliger voor krassen. De hoge lichttransmissie ligt op hetzelfde niveau als bij vergelijkbare normale glasplaten. Polystyreenglas heeft een vrij hoge UV-bescherming.
Plexiglas (ontspiegeld):
Bij het ontspiegelde polystyreenglas is het oppervlak technisch behandeld om het invallende licht te verstrooien en de reflecties op uw foto’s te minimaliseren. Het heeft een zeer hoge lichttransmissie en is uiterst robuust. Polystyreenglas heeft een vrij hoge UV-bescherming.
Lege lijsten:
Lege lijsten worden geleverd zonder glas en zonder achterwand en zijn vooral geschikt voor het inlijsten van bespannen canvasdoeken of gelamineerde foto’s.

U wilt meer weten over de verschillende inlijstglazen?
Lees de bijdrage » Soorten glas voor fotolijsten in ons magazine!

andere eigenschappen
lijsttype:houten lijst
sluiting achterwand:pins (flexpins)
productlijn:Larson-Juhl