Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantArtCANVASSpierraam "B1 brandpreventie" - op maat

Spierraam "B1 brandpreventie" - op maat

Spierraam "B1 brandpreventie" - op maat
artCanvas
ArtNr.: ART-10103-SZ-H
14,95  € *

B1- Brandpretentie - Spanframestroken op maat

Keilrahmen aufziehen

Spanframestroken zijn geschikt voor de canvasbedekking. De spanframes zijn in Beieren met grote precisie gemaakt van dennen- en sparrenhout. De uiteinden van de poten zijn voorzien van een insteeksysteem voor tong en groeven, zodat u geen spijkers of lijm nodig heeft om het spanframe in elkaar te zetten. De stroken worden onder een hoek van 90 graden in elkaar geschoven en gestabiliseerd met wiggen die in de verstekhoeken worden gedreven. Voor spanframes met een lengte van meer dan 70 cm wordt de extra installatie van dwarslatten in het midden van het frame aanbevolen.

De brandwerende stroken zijn een specialiteit op de markt voor spanframes. Conventionele spanframestroken zijn gemaakt van hout, een feit dat ze licht ontvlambaar materiaal maakt. De B1-gecertificeerde brandwerende stroken daarentegen zijn gemaakt van speciaal geïmpregneerde MDF-houtvezelplaten. Ze zijn ideaal voor het afdekken van canvas en voldoen aan de algemene B1 - brandbeschermingseisen.

Belangrijke informatie over uw order

Het strokenprofiel heeft de afmetingen 4,2 x 1, 8 cm.

De wiggen zijn bij de levering inbegrepen. Vanaf een beenlengte van 70 cm ontvangt u van ons zonder meerprijs extra stabiliserende kruisbraces. De dwarslatten, ook wel middelste stukken of vliezen genoemd, dienen om het frame te stabiliseren en kunnen in de bijgeleverde gefreesde gleuven in het midden van het spanframe worden geplaatst.

Houd er rekening mee dat een spanframe wordt besteld op basis van de buiten afmetingen. De buitenafmeting van het spanframe moet iets kleiner zijn dan de beeldafmeting van het doek, omdat de rand van het doek om het spanframe wordt gespannen en van achteren wordt vastgeniet. Wij raden u daarom aan een spanframe te kiezen dat aan beide zijden ongeveer 3 cm kleiner is dan het beeldformaat.

De buitenafmeting moet daarom ongeveer 6 cm kleiner zijn dan het zichtbare beeldvlak.

Waarom bevelen wij het B1-spanframe aan?

De spanframestroken met brandveiligheidsklasse B1 zorgen voor preventieve brandpretentie in openbare gebouwen zoals hotels, scholen of ziekenhuizen. Ze zijn vlamvertragend. In combinatie met een B1 canvas is dit product een veilig en economisch alternatief voor B1-lijsten.

Het profiel van de B1-wigframelijsten is net als de standaardlijsten 1,8 cm diep en 4,4 cm hoog en is ook verkrijgbaar in grote formaten tot maximaal 2 meter. Dit is een ander voordeel: de productie van conventionele beeld of fotolijsten met brandpretentie in grote formaten is vaak nauwelijks mogelijk, omdat lijsten boven een bepaald formaat gebruik maken van acrylglas (minder risico op glasbreuk en gewicht), dat zeer ontvlambaar is.

In het geval van een beeld of fotopresentatie met spanframestroken zijn glas en achterwand overbodig. Met de B1 brandwerende framestroken kunt u nu ook grote canvas veilig en tegelijkertijd voordelig ophangen.

Zo bevestigt u  uw beeld of foto op een spanframe:

andere eigenschappen
lijsttype:brandpreventielijst