Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantMiraOvaal glas voor fotokaders

Ovaal glas voor fotokaders

Ovaal glas voor fotokaders
Mira
ArtNr.: MIR-Ovalglas7x9-H
vanaf 5,30  € *

Ovaal glas voor ovale fotolijsten


  • Ovale glasplaat voor ovale fotolijsten
  • standaardglas (floatglas), 2 mm dik
  • perfect glad oppervlak
  • helder en transparant; de transmissie bedraagt ca. 83-90%
  • niet ontspiegeld
  • beschermt het motief tegen stof, waterspatten en vuil
  • zonder UV-filter
  • gezoomde en geslepen randen voor het veilig aanbrengen van het motief

Wat is standaardglas?

Een ovale glasplaat is om precies te zijn 2 mm dik standaardglas (floatglas), dat wordt vervaardigd in een modern fabricageproces (floatproces). Hierdoor krijgt het een perfect glad oppervlak dat geen hinderlijke onregelmatigheden vertoont zoals luchtinsluitingen of strepen.

Voor het ovale glas gebruikt de lijstenfabrikant mira groen glas, dat te herkennen is aan de groenkleurige randen. De doorgelaten intensiteit van de kleuren kan enigszins anders zijn als deze wordt ingelijst met groen glas. Dit glas heeft een lichtdoorlatendheid van ongeveer 83% tot 90% wanneer het licht verticaal valt. Dankzij de hoge lichtdoorlatendheid zult u de glasplaat dan ook als helder en transparant waarnemen, .

Het ovale glas van mira is niet ontspiegeld, dat wil zeggen dat het licht wordt gereflecteerd. U kunt de reflectiefactor van het standaardglas van mira vergelijken met die van vensterglas.

Standaardglas beschermt tegen stof, waterspatten, vuil en aanraking, maar heeft geen UV-filter. Wij raden u daarom aan een motief dat met standaardglas is ingelijst op te hangen aan een muur die niet direct is blootgesteld aan zonlicht.

De randen van dit ovale glas voor fotolijsten worden gezoomd en vervolgens geslepen. Deze zorgvuldige verwerking zorgt voor stompe glasranden en dus voor een veilige inlijsting zonder risico op verwondingen.

Welke foto's kunnen worden ingelijst met ovaal glas?

Zonder passe-partout wordt ovaal glas aanbevolen voor: foto’s en posters.

Bij houtskool- en viltstifttekeningen, motieven in waterverf, aquarellen, waskrijt- en krijttekeningen, inkt- en verfschilderijen moet een zekere afstand tot de glasplaat in acht worden genomen. Anders kunnen de kleuren aan het glas blijven plakken. Daarom raden wij aan om in te lijsten met een ovale passe-partout.


De verschillende glasplaten

Glasplaten voor fotolijsten

Wat wilt u inlijsten? Wilt u een vakantiefoto inlijsten of bezit u een waardevolle illustratie? Niet alleen het in te lijsten object, maar ook de fotolijst bepalen welke glasplaat de meest geschikte is. Lees ons magazine om meer te weten te komen.

Ovale en ronde fotolijsten

Ongewoon en daarom charmant Ovale en ronde fotolijsten sieren tegenwoordig zelden nog de muren van een kamer. Maar juist omdat ze zo zeldzaam zijn, zijn fotolijsten zonder hoeken en randen een echte blikvanger. Ontdek in ons magazine hoe u uw huis met de ovale en ronde lijsten het best kunt inrichten.

De verschillende glasplaten