Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantMiraNormaal glas - glas voor fotokaders

Normaal glas - glas voor fotokaders

Normaal glas - glas voor fotokaders
Mira
ArtNr.: MIR-NGL-10x15-H
vanaf 2,50  € *

Standaardglas voor fotolijsten


  • standaardglas voor fotolijsten (floatglas), 2 mm dik
  • perfect glad oppervlak
  • helder en transparant; de transmissie bedraagt ca. 83-90%
  • niet ontspiegeld
  • beschermt het motief tegen stof, waterspatten en vuil
  • zonder UV-filter
  • gezoomde en geslepen randen voor het veilig aanbrengen van het motief

Let op: Voor fotolijsten groter dan 70 x 100 cm raden wij aan te kiezen voor onbreekbaar acrylglas i.p.v. standaardglas.

Wat is standaardglas?

Standaardglas is om precies te zijn 2 mm dik floatglas, dat wordt vervaardigd in een modern fabricageproces (floatproces). Hierdoor krijgt het een perfect glad oppervlak dat geen hinderlijke onregelmatigheden vertoont zoals luchtinsluitingen of strepen.

Voor het standaardglas gebruikt de lijstenfabrikant mira groen glas, dat te herkennen is aan de groenkleurige randen. De doorgelaten intensiteit van de kleuren kan enigszins anders zijn als deze wordt ingelijst met groen glas. Dit glas heeft een lichtdoorlatendheid van ongeveer 83% tot 90% wanneer het licht verticaal valt. Dankzij de hoge lichtdoorlatendheid zult u de glasplaat dan ook als helder en transparant waarnemen.

Het standaardglas van mira is niet ontspiegeld, dat wil zeggen dat het licht wordt gereflecteerd. U kunt de reflectiefactor van het standaardglas van mira vergelijken met die van vensterglas.

Standaardglas beschermt tegen stof, waterspatten, vuil en aanraking, maar heeft geen UV-filter. Wij raden u daarom aan een motief dat met standaardglas is ingelijst op te hangen aan een muur die niet direct is blootgesteld aan zonlicht.

De randen van dit standaardglas voor fotolijsten worden gezoomd en vervolgens geslepen. Deze zorgvuldige verwerking zorgt voor stompe glasranden en dus voor een veilige inlijsting zonder risico op verwondingen.

Welke foto's kunnen worden ingelijst met standaardglas?

Zonder passe-partout wordt standaardglas aanbevolen voor foto’s en posters..

Bij houtskool- en viltstifttekeningen, motieven in waterverf, aquarellen, waskrijt- en krijttekeningen, inkt- en verfschilderijen moet een zekere afstand tot de glasplaat in acht worden genomen. Anders kunnen de kleuren aan het glas blijven plakken. Daarom raden wij aan om in te lijsten met een passe-partout.

Standaardglas is geschikt voor de volgende fotolijsten


De verschillende glasplaten

Glasplaten voor fotolijsten

Wat wilt u inlijsten? Wilt u een vakantiefoto inlijsten of bezit u een waardevolle illustratie? Niet alleen het in te lijsten object, maar ook de fotolijst bepalen welke glasplaat de meest geschikte is. Lees ons magazine om meer te weten te komen.


Met een passe-partout inlijsten

De passe-partout is de creatieve schakel tussen motief en lijst. Bovendien beschermt het hoogwaardige karton uw motief tegen schadelijke milieu-invloeden. Wilt u nog meer te weten komen over het inlijsten met een passe-partout? Lees ons magazine om meer te weten te komen.

De verschillende glasplaten
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: