Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenformaten50x70 cmHouten kader Hekla (MDF)

Houten kader Hekla (MDF)

Houten kader Hekla (MDF)
FramesFactory
ArtNr.: FAC-Hekla-05-1015-1-H
vanaf 4,00  € *

MDF-fotokader Hekla

  • kaderprofielen van MDF (geperste en gelijmde houtvezels)
  • rondom gefolieerde profielen
  • rechthoekig kaderprofiel, 20 mm breed, 15 mm hoog
  • de sponninghoogte bedraagt 10 mm
  • geschikt voor het inkaderen met een passe-partout
  • met kunstglasplaat, 1 mm
  • met achterwand van HDF (vezelplaat met hoge dichtheid), 2 mm
  • zwarte pinnen aan de binnenkant van de kaderprofielen sluiten de kader
  • tot en met formaat 18 x 24 cm met staander en twee wandhaken aan de achterwand
  • vanaf formaat DIN A4 met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging

Let op: Het kunstglas is aan beide zijden met een beschermfolie beschermd tegen krassen. U kunt deze folie met uw vingers aftrekken.

Houten kader Hekla (MDF), 30 x 40 cm, eik

Uw motief met de kader Hekla presenteren

De fotokader Hekla van Frames Factory is verkrijgbaar in verschillende hout- en metaalkleuren, in vintage look en in klassiek zwart en wit. Met zijn rechthoekige en 20 mm brede kaderprofiel houdt hij zich discreet op de achtergrond - Hekla laat uw motief de hoofdrol spelen.

Alle formaten zijn aan de achterwand uitgerust met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging, tot en met 18 x 24 cm hebben ze ook een staander.

U opent de fotokader aan de achterkant door de zwarte pinnen aan de binnenkant van de kaderprofielen om te klappen – neem hiervoor uw vinger of een plat voorwerp.

Afwerking en materiaal

De kaderprofielen van Hekla zijn gemaakt van MDF, de 2 mm dikke achterwand is gemaakt van HDF, in beide gevallen wordt gebruik gemaakt van geperste en gelijmde houtvezels. Omdat de folie rond het hele profiel loopt, ziet de fotokader er ook aan de achterkant waardevol uit.

Dankzij het materiaal is de fotokader erg licht, net als de kunstglasplaat, die ook een laag gewicht heeft.

AllesLijsten deskundige Ingo

  Deskundigenadvies

De prijs-prestatieverhouding klopt – Hekla is goedkoop en van een betrouwbare kwaliteit.

De MDF kader Hekla heeft een rechtlijnig en rechthoekig profiel, waardoor hij er discreet en modern uitziet. Hierdoor past hij perfect in moderne interieurs, maar tegelijkertijd dringt hij zich niet op als woonaccessoire; in plaats daarvan staat bij deze kader uw motief centraal.

De kleur zwart is een ware klassieker. Vooral in de kleur naturel past de MDF kader Hekla uitstekend bij de meest uiteenlopende motieven – hij ziet er nog mooier uit met een passe-partout in perzik of crème-beige. De kleur vintage is een kwestie van smaak, vergeet niet dat het oppervlak van de kader gefolieerd is. Vaak wordt bij massief houten kaders in vintage look het hout gezandstraald, waardoor zachtere houtvezels verdwijnen en de hardere houtvezels beter uitkomen. Dit is natuurlijk niet mogelijk met een gefolieerde MDF kader, waardoor de stijl bij Hekla niet authentiek overkomt.

De afwerking van Hekla is solide. Bij nadere inspectie bemerk ik echter dat bij sommige kaders de verstekhoeken hier en daar een beetje uit elkaar gaan. De profielen zijn rondom volledig gefolieerd. De kader ziet er dus ook van de achterkant goed uit.

Een minpuntje zijn de wandhaken. Ze zijn vrij klein en liggen na de levering strak tegen de achterwand, wat betekent dat u ze eerst met een mes of een ander plat voorwerp moet optillen om plaats te maken voor een nagel. Dit is een beetje onpraktisch, maar het werkt.

Conclusie

Hekla is een van onze goedkoopste kaders – maar de afwerking is echt oké! De acrylplaat is erg dun, net als de MDF achterwand. Desondanks zal Hekla uw interieur goed kunnen aanvullen.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige, subtiele en vooral goedkope kader, dan maakt Hekla zijn belofte waar. De prijs-prestatieverhouding klopt – Hekla is een goedkope lijst van betrouwbare kwaliteit.

algemeen
materiaal:MDF
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
andere eigenschappen
lijsttype:houten lijst
sluiting achterwand:pins (flexpins)
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: