Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenformaten40x50 cmHouten kader Batino

Houten kader Batino

Houten kader Batino
FramesFactory
ArtNr.: FAC-batino-H
vanaf 5,10  € *

Fotokader van hout Batino

  • kaderprofielen van hout
  • houten profielen gelazuurd in talrijke kleuren
  • rechthoekig kaderprofiel, 20 mm breed en 10 mm hoog
  • de sponninghoogte bedraagt 7 mm en de sponningbreedte 5 mm
  • geschikt voor het inkaderen met een passe-partout
  • met kunstglasplaat, 1 mm dik
  • met achterwand van HDF (vezelplaat met hoge dichtheid), 2 mm dik
  • zwarte pinnen aan de binnenkant van de kaderprofielen sluiten de kader
  • tot en met formaat 18 x 24 cm met staander en twee wandhaken aan de achterwand
  • vanaf formaat DIN A4 met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging

Let op: Het kunstglas is aan beide zijden met een beschermfolie beschermd tegen krassen. U kunt deze folie met uw vingers aftrekken.

Lijst van hout Batino, 30 x 40 cm, blauw

Presenteer uw motief met de houten kader Batino

De fotokader Batino van Frames Factory is verkrijgbaar in verschillende hout- en metaalkleuren, in felle kleuren en in klassiek zwart en wit. Met zijn rechthoekige en 20 mm brede kaderprofiel houdt hij zich discreet op de achtergrond – Batino laat uw motief de hoofdrol spelen.

Alle formaten zijn aan de achterwand uitgerust met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging, tot en met 18 x 24 cm hebben ze ook een staander.

U opent de fotokader aan de achterkant door de zwarte pinnen aan de binnenkant van de kaderprofielen om te klappen – neem hiervoor uw vinger of een plat voorwerp.

Afwerking en materiaal

De kaderprofielen van Batino zijn gemaakt van naaldhout, de 2 mm dikke achterwand is gemaakt van HDF, in beide gevallen geperste en gelijmde houtvezels. Dankzij het materiaal is de fotokader erg licht, net als de kunstglasplaat, die ook een laag gewicht heeft.

Alle formaten zijn aan de achterwand uitgerust met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging, tot en met 18 x 24 cm hebben ze ook een staander.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Als u kleur aan uw muur wilt toevoegen, is Batino de juiste keuze.

Veel van onze klanten kiezen voor Batino van Frames Factory en dit niet zonder reden: De houten kader is verkrijgbaar in talrijke kleuren, ook in felle kleuren – u vindt dus zeker de kader in de juiste tint voor uw motief.

De houten profielen zijn aan de voorkant en zijkanten gelazuurd. Zo blijft de gestreepte structuur van het hout zichtbaar. De achterkant is niet gelazuurd, maar in de natuurlijke kleur gehouden.

De afwerking van Batino is solide. Bij nadere inspectie bemerk ik echter dat bij sommige kaders de verstekhoeken hier en daar een beetje uit elkaar gaan.

Een minpuntje zijn de wandhaken. Ze zijn vrij klein en liggen na de levering strak tegen de achterwand, wat betekent dat u ze eerst met een mes of een ander plat voorwerp moet optillen om plaats te maken voor een nagel. Dit is een beetje onpraktisch, maar het werkt.

Conclusie

Batino behoort tot de lagere prijscategorie in ons assortiment – voor die prijs beantwoordt de kader volledig aan zijn doel. De acrylplaat is erg dun, net als de HDF achterwand. Graag wil ik nog even opmerken dat veel kaders in deze prijscategorie niet van hout zijn gemaakt zoals Batino, maar van MDF of HDF – hout ziet er natuurlijk altijd mooier uit en is ook steviger.  

Als u op zoek bent naar een eenvoudig kaderprofiel dat overtuigt met een felle kleur, dan is Batino een mooi decoratief element. Bovendien is de houten kader voordelig qua prijs en dat met betrouwbare kwaliteit.

algemeen
materiaal:aluminium
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
andere eigenschappen
lijsttype:houten lijst