Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantNielsen DesignAluminum kader op maat, profil 82

Aluminum kader op maat, profil 82

Aluminum kader op maat, profil 82
Nielsen

Nielsen lijst van aluminium profil 82

 • 0,8 cm
 • 1,24 cm
ArtNr.: NIE-82001-1-SZ-H
vanaf 74,10  € *

Aluminium fotolijst van het merk Nielsen

Deze aluminium fotolijst van de Duitse fabrikant Nielsen-Design is gemaakt van hoogwaardige aluminium profielen en verkrijgbaar met 6 verschillende soorten glas.

Door de onovertroffen kwaliteit in materiaal en design is Nielsen wereldwijd het toonbeeld van aluminium fotolijsten en aluminium profielen. De enorme keuze aan kleuren, vormen en oppervlaktestructuren biedt een onuitputtelijk potentieel voor schitterende fotoproducties.

Het Nielsen assortiment biedt creatieve inlijsters en galeriehouders talloze ontwerpmogelijkheden voor het presenteren van hun foto's. Maar ook bij particuliere lijstenmakers en hobbykunstenaars genieten Nielsen fotolijsten al generaties lang een enorme populariteit. Aluminium fotolijsten zijn eenvoudig en onopvallend, maar zorgen toch voor accenten. In tegenstelling tot de aluminium wissellijsten van Nielsen, die alleen in standaardformaten en met helder glas verkrijgbaar zijn, kunt u deze aluminium fotolijsten ook in individuele formaten en met verschillende soorten glas bestellen. Ervaar aluminium in zijn mooiste vorm en deel het enthousiasme voor een buitengewoon materiaal. Laat u inspireren!

Aluminum kader profil 4, 30 x 40 cm, antraciet, mat


Premium aluminium fotolijsten van Nielsen

 • Met hun eenvoudige, rechtlijnige vorm bieden de aluminium profielen van Nielsen het ideale kader voor een puristische beeldpresentatie. Universeel en onmiskenbaar tegelijk.
 • NielsenBainbridge verwerkt en veredelt al 30 jaar aluminium fotolijsten en beschikt over een hoog niveau van technische competentie en knowhow.
 • Inmiddels is Nielsen wereldmarktleider op het gebied van aluminium lijstprofielen.
 • Door het anodiseren en het hoogwaardige natlakproces ontstaat een breed palet aan aantrekkelijke kleuren.
 • Verschillende chemische en mechanische verwerkingsmethoden maken interessante en fraaie oppervlaktestructuren mogelijk.
 • Let op: Om de foto te kunnen vervangen moet de fotolijst aan de hoeken met een schroevendraaier worden geopend.

De achterwand van de fotolijst

Deze fotolijsten worden in tegenstelling tot de wissellijsten van Nielsen met een foamboard-achterwand geleverd. Deze achterwand is speciaal ontwikkeld voor het professioneel inlijsten van originelen en is van een duidelijk hoogwaardigere kwaliteit dan een klassieke MDF-achterwand. Vergeleken met MDF is deze achterwand vrij van schadelijke stoffen en zuren, zodat uw foto ook van de achterkant beschermd is.

De achterwand wordt met flexibele klemveren onder het profiel geduwd. Omdat de aluminium profiellijsten met hoekplaatjes bij elkaar worden gehouden, hebt u een schroevendraaier nodig om de foto te kunnen vervangen.

Kies uit 7 verschillende inlijstglazen

De premium fotolijsten van Nielsen zijn verkrijgbaar in een reeks van hoogwaardige inlijstglazen, van eenvoudig helder glas tot hoogwaardig museumglas. Zo kunt u foto's, afdrukken of originelen van hoge materiële of ideële waarde duurzaam, lichtecht en veilig inlijsten. Vooral de UV-stralen in dag- en kunstlicht brengen uw foto's in gevaar en zijn een echte kleurenkiller. Om dit tegen te gaan, bieden wij op verzoek ook premium glas voor premium lijsten aan. U hebt de keuze uit:

 • normaal glas/ floatglas (reflecterend helder glas)
 • acrylglas/ plexiglas
 • spiegelglas
 • True Color Super Clear
 • ClearColour UV 60
 • ClearColour UV 92

De ontspiegelde glazen van Nielsen met UV-bescherming

Nielsen biedt perfecte en interferentie-optisch ontspiegelde UV-inlijstglazen, of het nu gaat om kunstwerken, tekeningen, schilderijen, kunstreproducties of foto’s.

Als basismateriaal voor alle gecoate Nielsen UV-inlijstglazen wordt uiterst transparant en kleurneutraal wit glas gebruikt dat, in vergelijking met gewoon groen glas, de best mogelijke en onvervalste kleurweergave biedt. Door de hoge transmissie (lichtdoorlatendheid) bereikt voldoende licht de ingelijste foto en brengt hem scherp en kleurecht naar voren.

Net zoals bij brillenglazen zijn Nielsen UV-inlijstglazen aan beide zijden voorzien van een flinterdunne ontspiegelende coating om interferentie te voorkomen. In tegenstelling tot gewoon antireflecterend glas is er geen mat oppervlak dat de foto vervormt en is het glas vanuit de meeste hoeken vrijwel onzichtbaar. Nog een voordeel ten opzichte van gewoon mat antireflecterend glas: U kunt dit glas ook gebruiken in combinatie met passe-partouts of een afstandshouder. Gewoon ontspiegeld glas wordt hier melkachtig en troebel.

Gewoon normaal glas heeft een reflectie van ongeveer 8% en een UV-bescherming van ongeveer 45%. Met de coating van de interferentie-optisch ontspiegelde inlijstglazen van Nielsen wordt de reflexie tot minder dan 1% gereduceerd en de UV-bescherming duidelijk verhoogd.

Elke coating produceert een subtiele blauwachtige of groenachtige reflectiekleur, afhankelijk van de gebruikte coatingmaterialen. In tegenstelling tot de meeste andere inlijstglazen verschijnt de reflectiekleur bij Nielsen gelijkmatig en zonder vervorming op het glasoppervlak, wat getuigt van een hoogwaardige coating.

Een extra beschermende coating maakt het inlijstglas beter bestand tegen krassen, waardoor het Nielsen inlijstglas heel eenvoudig kan worden gereinigd. Geniet van uw foto in een fotolijst van Nielsen!

Voordelen van de antireflecterende glazen met UV-bescherming van Nielsen

 • Uiterst transparant wit glas
 • Extreem lage reflectiewaarden maken het glas vrijwel onzichtbaar
 • Hoge UV-bescherming tegen schadelijke zonnestralen
 • Maximale transmissie (lichtdoorlatendheid)
 • Een extra coating maakt het glas beter bestand tegen krassen
 • Neutrale reflectiekleuren vanuit elke invalshoek zonder vervorming
 • Een kleurweergave getrouw aan het origineel en een contrastrijke scherpte van de contouren
 • Makkelijk te onderhouden en een heel glad oppervlak
algemeen
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
sponningbreedte:0,8 cm
sponningdiepte:1,24 cm
andere eigenschappen
productlijn:Premium op maat
sluiting achterwand:klemveren
lijsttype:aluminium lijst