Categorieëen
AllesLijsten.beLijstenfabrikantMiraAcrylglas - ontbreekbaar en antireflecterend

Acrylglas - ontbreekbaar en antireflecterend

Acrylglas - ontbreekbaar en antireflecterend
Mira
ArtNr.: MIR-KGL-10x15-H
vanaf 6,10  € *

Acrylglas voor fotolijsten


  • acrylglas voor fotolijsten, 2 mm dik
  • onbreekbaar en licht - ideaal voor grote formaten vanaf 70 x 100 cm
  • aan één zijde antireflecterend gecoat oppervlak, geschikt als antireflecterend glas
  • met UV-filter, 5 jaar 100% UV-bescherming gegarandeerd
  • niet krasvast en elektrostatisch

Let op: Het acrylglas heeft aan beide zijden een transparante beschermfolie, die kan worden verwijderd.

Wat is acrylglas?

Acrylglas heeft een relatief laag gewicht en is onbreekbaar. Daarom is het ideaal voor grote formaten vanaf 70 x 100 cm en wordt het aanbevolen voor openbare ruimtes zoals scholen, kleuterscholen en ziekenhuizen.

Het acrylglas heeft aan één zijde een antireflecterend gecoat oppervlak, zodat het optioneel ook als antireflecterend glas kan worden gebruikt. Draai daarom de licht ruwe, antireflecterende gecoate kant van de glasplaat naar boven. Het invallende licht wordt verstrooid en hinderlijke reflecties worden beperkt.

Acrylglas beschermt tegen stof, waterspatten, vuil en aanraking. Bovendien heeft het een UV-filter, die het motief beschermt tegen vergeling en verbleking van de kleuren. Er is 100% UV-bescherming gedurende de eerste 5 jaar, daarna neemt de bescherming langzaam af.

Acrylglas is geschikt voor de volgende fotolijsten


Let op: Voor een zo helder mogelijke weergave moet het acrylglas direct op het motief liggen, anders komt het motief minder stralend over. Daarom is antirefecterend glas minder geschikt voor fotolijsten met een hoge sponning zoals bijvoorbeeld lijsten om voorwerpen mee in te lijsten.

Welke foto's kunnen worden ingelijst met acrylglas?

Zonder passe-partout wordt acrylglas aanbevolen voor: foto’s en posters.

Bij viltstifttekeningen, motieven in waterverf, aquarellen, inkt- en verfschilderijen moet een zekere afstand tot de glasplaat in acht worden genomen. Anders kunnen de kleuren aan het glas blijven plakken. Daarom raden wij aan om in te lijsten met een passe-partout.

Belangrijk: Acrylglas kan elektrostatisch worden geladen en is daarom niet geschikt voor houtskool- en krijttekeningen, omdat het glas de verfdeeltjes kan aantrekken.


De verschillende glasplaten

Glasplaten voor fotolijsten

Wat wilt u inlijsten? Wilt u een vakantiefoto inlijsten of bezit u een waardevolle illustratie? Niet alleen het in te lijsten object, maar ook de fotolijst bepalen welke glasplaat de meest geschikte is. Lees ons magazine om meer te weten te komen.

De grootste vijanden van het motief

UV-stralen, sigarettenrook en vocht kunnen uw motief aanzienlijk beschadigen. Welke milieufactoren kunnen uw kunstwerk nog beïnvloeden? En wat is de beste manier om de originele schoonheid van het motief te bewaren? Onze raadgever beantwoordt deze vragen.

UV-stralen, vocht en sigarettenrook bedreigen het motief
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: